Select Page

Art Llobet 2019

Festival de les Arts i la Guitarra

Art convidat: Dansa

Dansa i Guitarra
En el volum Dansa i música (2009), de la col·lecció Barcelona 1700, dirigit per l’historiador Albert Garcia Espuche, segons les seves investigacions, Barcelona va ser en el trànsit del segle XVI al XVII “una ciutat de danses i guitarres” , amb carnavals animats i organitzats per barris, amb autonomia en la despesa, i nascuts molt sovint directament des de baix.

A Barcelona, ​​la guitarra era “l’instrument dels mossos”, amb una vida de taverna que preocupava tant a estaments governamentals i eclesiàstics, amb una mala ullada que incitava al pecat, era un dels centres de preocupacions dels poders públics.
I encara que avui la guitarra és l’instrument que més evolució tècnica ha proporcionat a la música i gaudeix d’excel·lent salut entre els diferents extratos socials, estils interpretatius i accessos als grans conservatoris i auditoris, busca en soledat el seu lloc en l’Art.
Aquesta edició Art Llobet ha volgut convidar a la disciplina artística de la Dansa, però no per descobrir sinó a reprendre part de la història que no hem d’oblidar. Així que, danseu amics, danseu!