L’any 1995 es va crear el I Concurs Internacional de Guitarra de Barcelona, homenatge a María Luisa Anido, sota la direcció del seu fundador, el mestre xilè Eulogio Dávalos. Esdeveniment de caràcter altruista, que mestres i professors reclamen com una necessitat col·lectiva. Finalizat el Certamen, la insigne Dama de la Guitarra, Maria Luisa Anido, va sol·licitar en un acte de generositat que el reconeixement de l’esdeveniment passés a ser la reivindicació del seu estimat mestre, el guitarrista i compositor català Miquel Llobet.

Així va ser com, després de deu anys d’incessants sol·licituds, l’any 2005 rep els suports públics necessaris per reafirmar la segona edició, on definitivament adquireix el nom de Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet, fent justícia a aquest virtuós barceloní oblidat.

El Certamen Llobet ha guanyat un extraordinari prestigi, confirmat per les felicitacions de grans personalitats del món de l’art musical i reconeixements per les més importants entitats especialitzades. Actualment és considerat com un esdeveniment d’excel·lència i qualitat artística que contribueix a l’enriquiment del teixit musical de la ciutat, retorna a la guitarra clàssica el prestigi mundial perdut i encoratja a joves talents a agafar impuls en els nous reptes concertístics.

Avui amb el certamen d’interpretació consolidat internacionalment, hem volgut fer un pas més integrant un certamen de composició, activant una nova plataforma de promoció i difusió per a creatius en l’escriptura musical per a l’instrument de la guitarra.

Les obres guanyadores formaran part de la selecció d’obres escollides per la propera edició del certamen d’interpretació que els participants inscrits desenvoluparan a concurs i que enregistrarà professionalment el guanyador, formant part del futur catàleg musical del Certamen Llobet para la seva difusió internacional.

Esperem contribuir en aquesta nova etapa a enriquir la creació de la escriptura musical, dominació descriptiva de les pulsacions i enriquir les més altes capacitats sensorials que de bén segur estan per descobrir dins de l’instrument.

El mateix que el Certamen Llobet d’interpretació, volem fer una crida al talent compositiu per encoratjar a experimentar nous reptes en l’art de l’escriptura per a guitarra.

Pin It on Pinterest