EL CERTAMEN LLOBET DE COMPOSICIÓ TORNA A POSAR-SE EN MARXA

  • Es convoca la segona edició del Certamen Llobet en Composició. Termini d’enviament de les obres fins l’1 de juny de 2021

  • L’obra guanyadora serà estrenada dins del festival Art LLobet, programada en el proper Certamen Llobet d’Interpretació i enregistrada en un audiovisual i treball discogràfic pel guanyador

Barcelona | 9 de març 2021 | 20.33h


Als pocs dies de la publicació de les bases de la modalitat de composició ja han començat a arribar obres de diferents autors i països posant en evidència la bona acollida i la repercussió que va tenir la primera edició en els cercles compositius, en la qual ja van participar més de trenta concursants de nou nacionalitats diferents. En aquesta primera edició van ser guardonats el murcià Diego Corraliza, la catalana Maria Camahort i l’armeni/siriana Pardy Minassian amb el primer, segon i tercer premi (Menció d’honor) respectivament.

L’atractiu del disseny dels premis resideix que, a part de la dotació econòmica de mil i de cinc-cents euros per al primer i segon premi, en la projecció i difusió de l’obra guanyadora durant e cicle d’un any i mig. Durant aquest temps, s’efectuarà l’estrena oficial de l’obra en el festival Art Llobet (octubre/novembre), realitzant-se més tard un videoclip d’aquesta. A l’any següent l’obra serà inclosa com a peça obligada en la semifinal de la modalitat d’interpretació del certamen i finalment serà inclosa en l’enregistrament discogràfic que realitza el guanyador del Certamen Llobet d’Interpretació com a part del seu premi.

D’aquesta manera el certamen cobreix un ampli espectre de les necessitats dels compositors actuals, quant a dotació econòmica, adquisició de suports videogràfics i discogràfics i difusió a mig/llarg termini de l’obra.

Malgrat la dura i complexa situació actual i després d’haver hagut de canviar dates en diverses ocasions a causa de les restriccions, l’obra Canción Primera del guanyador del primer premi Diego Corraliza es gravarà durant aquest mes de març amb Jacob Cordover a la guitarra i Izan Rubio a càrrec de la imatge i so i estarà inclosa com a obra obligada en el concurs d’interpretació 2021.

Un concurs dissenyat des de la necessitat de l’autor actual que ha començat molt fort i que segurament donarà molt de què parlar en els pròxims anys.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *