EL CERTAMEN LLOBET D’INTERPRETACIÓ ARRIBA A LA SEVA MAJORIA D’EDAT AMB UN TRIBUT A LA GRAN DAMA DE LA GUITARRA

  • Es convoca la divuitena edició del Certamen Llobet d’Interpretació. Termini d’inscripcions: Diumenge 3 d’octubre de 2021. Es seleccionarà un màxim de 20 participants

  • El mes passat van sortir les bases de la segona edición del Certamen Llobet de Composició. Recepció d’obre fins a l’1 de juny

Barcelona | 30 de març 2021 | 10.33h


La primera edició del Certamen Llobet es va celebrar entre el 24 i 27 de gener de 1995 al mateix lloc on actualment es realitza, a l’Auditori Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. No obstant això, ni era en homenatge a el mestre Miquel Llobet ni l’auditori era el mateix.

En aquell any l’homenatge anava dirigit a la il·lustre Dama de la Guitarra, Maria Luisa Anido, qui finalitzat el certamen, en un gest de sincera humilitat, va sol·licitar que canviés el nom de l’esdeveniment al seu estimat mestre il·lustre Miquel Llobet.

L’auditori que porta el nom del gran músic Eduard Toldrà, tampoc va ser el mateix, les seves parets de fusta noguera envellides pel temps, tenien una dolça sonoritat en tota la sala. Avui la fusta d’un clar roure acord al nostre temps promet regalar a l’oient noves experiències sonores.

En 2021 complim la nostra majoria d’edat amb la divuitena edició i amb la renovació d’una nova era de talent guitarrístic, hem preparat per a la seva exhibició un repertori ple de colorit sonor.

La primera fase classificatòria tindrem a dues de les figures més importants de segle XX i dues obres lligades als seus autors, Respuesta de Miquel Llobet, dedicada a la seva alumna predilecta; i Boceto indígena, obra de Maria Luisa Anido, de qui es compleix el 25 aniversari de la seva desaparició.

La segona fase semifinal, els classificats interpretaran al mestre argentí Astor Piazzolla amb l’obra Acentuado de les 5 peces per a guitarra, complint el centenari del seu naixement; i finalitzant aquesta etapa l’obra guardonada amb el primer premi a la primera edició del Certamen Llobet de Composició 2020, Canción primera de Diego Corraliza, alacantí homenatjant la poètica de Miguel Hernández.

En la fase final els tres finalistes interpretaran amb quartet de cordes escollint entre dues obres elogiades i guardonades per crítics i experts musicals, parlem del Quintet No 1 del jove compositor i guitarrista eslovè Nejc Kuhar i la cèlebre obra Usher-Waltz Fantasia pel mestre rus Nikita Koshkin.

Esperem que els participants gaudeixin d’aquest repertori de gran riquesa musical i que transmetin els sons necessaris per emocionar l’ànima de el públic assistent.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *