EL CERTAMEN LLOBET TORNA AL CONSERVATORI MUNICIPAL DE MÚSICA DE BARCELONA

  • La romanesa Ana María Iordache es corona la divuitena edició del Certamen Llobet

  • Emotiu i merescut premi honorífic distingit al fundador del certamen, el mestre Eulogio Dávalos

Barcelona | 8 de novembre de 2021 | 20.22h
Foto: Oriol Miralles @oriol_miralles_photo


El Certamen Llobet ha arribat a la majoria d’edat en un moment complicat en que anhelem el retorn a la normalitat desitjada. Però, mentrestant, i amb les mesures sanitàries aplicades hem tornat a viure un d’aquells moments emocionants a que estàvem acostumats. I quin lloc  millor que el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ​​seu oficial des del 1995, on l’esdeveniment portava el nom de Maria Luisa Anido, la Gran Dama de la Guitarra, i que ella mateixa va voler que portés el nom del seu mestre, Miquel Llobet. Al 2014, per obres de millora va haver de traslladar-se a l’Auditori de Barcelona.

La final del XVIII Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet es va iniciar amb la presentació a la sala del quartet de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 a càrrec de l’actor Jaume Comas, conductor de la vetllada, que va començar a donar pas als finalistes al ordre establert iniciant l’acte el representant de Mèxic, Christopher Avilez, interpretant l’obra “Usher-Waltz Fantasia” del compositor rus Nikita Koshkin. Seguidament, la representant de Romania, Ana Maria Iordache, va interpretar l’obra “Quintet no 1” del jove compositor eslovè Nejc Kuhar. Finalment, el representant de Rússia, Vladislav Fedorov, va interpretar novament l’obra “Usher-Waltz Fantasia” del seu compatriota, el mestre Koshkin. Una pausa de quinze minuts va permetre el moment de la votació popular, on el públic exerceix el dret a decidir quina interpretació dels tres finalistes prefereix per optar al premi del públic.

Començada la segona part i mentre el quartet de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 interpretaven obres de Granados, Mozart, Tsintsadze i Danish Quartet, els membres del Jurat composat per la concertista Anabel Montesinos, el guitarrista i director del Festival Sor, Giuliano Belotti, i el violoncel·lista i director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, Lito Iglesias, decidien l’ordre dels premiats.

La tercera part va culminar amb l’acte solemne de lliurament de premis, obrint el premi del públic com el primer guardó del vot popular lliurat per una persona espontània convidada a l’escenari, i va ser per a la jove romanesa Ana Maria Iordache. Com a representació del Jurat, Anabel Montesinos va donar fe de l’acta anunciant els guanyadors dels premis especials on el premi al millor català classificat va quedar desert, el premi Llobet a la millor interpretació de l’obra de Miquel Llobet i el premi “Cançó primera” Ciutat de Yecla a la millor interpretació de l’obra del compositor Diego Corraliza, partitura guardonada amb el primer premi del Certamen Llobet de Composició 2020, lliurats pel vicepresident del Cercle Guitarrístic a Catalunya, Jordi Codina i José Galeote, coordinador del Certamen Llobet de Composició; tots ells van …


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *