LA TERCERA EDICIÓ DEL CERTAMEN LLOBET DE COMPOSICIÓ SUPERA ELS 80 PARTICIPANTS I HO CONSOLIDA COM UN CONCURS INTERNACIONAL DE REFERÈNCIA

  • Masiva participació a la tercera edició del Certamen Llobet de Composició, 83 obres de 15 països

  • Treballs presentats des de l’eclecticisme musical que beuen del folklore espanyol o llatinoamericà, llenguatge idiomàtic, fins a obres gestionades des d’un pensament musical pur

Barcelona, 2 de juliol de 2022 | 18.22h


Des de principis de gener, l’endemà passat d’obrir el període de recepció, el mail del concurs va començar a rebre les primeres obres, anunciant ja el que seria una participació massiva.

Seguint la tendència marcada en les dues primeres edicions, la participació internacional s’ha fet notar de nou amb obres de més de 15 països diferents arribades des de quatre continents, amb una especial alça en la participació en el món anglosaxó.

El jurat d’aquesta edició, format per la guitarrista Anabel Montesinos i els guitarristes-compositors Lucca Cori i Gloria Villanueva, s’enfrontaven a un total de 83 obres que representaven l’habitual diversitat estilística que existeix en el món de l’escriptura per a guitarra.

Un eclecticisme musical que ens ha regalat treballs que van des de peces que beuen del folklore espanyol o  llatinoamericà, passant per un llenguatge idiomàtic, centrat en la sonoritat, que beu de les fonts dels nostres grans compositors del segle XX com Brouwer, Gilardino o Domeniconi, fins a obres gestionades des d’un pensament musical pur, hereu de les últimes corrents compositives, però adaptades amb mestratge a la guitarra, exhibint un ús estructural i intel·ligent de les més modernes tècniques esteses, demostrant el conjunt de totes elles l’enorme versatilitat d’aquest fascinant instrument.

Van fer falta tres fases de selecció perquè el jurat prengués la seva decisió, a causa de l’enorme quantitat de treballs excel·lents que concursaven.

Finalment van decidir atorgar el Primer premi a l’argentí Pablo Guzmán amb la seva obra Tres Bagatelas, obra que el jurat va considerar, actual, molt ben escrita per a l’instrument i que exhibeix un llenguatge coherent que desenvolupa els materials de manera orgànica i fluida.

El Segon premi va ser per a Chema Corredoira (Espanya) per la seva obra Paralelismos. Aquesta obra ens ofereix un desenvolupament temàtic a partir d’una petita cèl·lula, amb un joc imitatiu que articula la seva secció principal, combinada amb altres seccions de textures i rítmiques contrastants, conformant una obra interessant al mateix temps que …


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *