ESPANYA ES CORONA AMB EL MÀXIM GUARDÓ DEL CERTAMEN LLOBET

  • De nou un representant de les Illes Canàries, el grancanari Airam de Vera, va obtenir el primer premi. L’anterior va ser el tenerifenc Luis Alejandro García el 2017

  • La comissió organitzadora va distingir Amics de la Guitarra de València amb el Premi Honorífic, per la seua trajectòria amb més de 70 anys d’història i 637 concerts fins a la data

Barcelona | 8 de novembre de 2022 | 19.30h
Foto: Oriol Miralles @oriol_miralles_photo


Després de dos anys de restriccions sanitàries que van limitar la mobilitat a nivell mundial, aquesta dinovena edició ha tornat a la seva habitual presencialitat al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, seu oficial del certamen. Aquest any hem tornat a tenir una edició apassionant i de gran nivell, amb nou participants de sis nacionalitats, Argentina, Xile, França, Mèxic, Portugal i Espanya.

A les diferents fases del concurs, els participants van executar amb gran mestratge i excel·lència les obres excelses proposades. La primera classificatòria van presentar amb pròpia perspectiva sonora la “Leonesa”, cançó popular que va harmonitzar tan exquisidament l’il·lustre guitarrista Miquel Llobet, i “Catalanesca”, una sardana, dansa característica de Catalunya escrita pel violoncel·lista català Gaspar Cassadó, a qui hem volgut rendir tribut al 125 Aniversari del seu naixement.

 La segona fase Semifinal, van interpretar la refrescant “Danza Brasilera” del mestre argentí Jorge Morel, juntament amb la pictòrica inspiradora “Actor’s Mask” del compositor rus Konstantin Vassiliev, obra guardonada amb el primer premi del Certamen Llobet de Composició 2021 i inspirada del mateix títol de Paul Klee. La fase Final va anar a càrrec dels finalistes amb el Quartet de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que van aguditzar els seus dots musicals amb la suggeridora “Fantasia per chitarra e quartetto d’archi” del mestre compositor i guitarrista italià Eros Roselli i la hipnòtica “Landscape” del compositor australià Robert Davidson.

La Final es va iniciar, …


📄 NOTA DE PREMSA COMPLETA


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *