ARRIBA LA VINTENA EDICIÓ DEL CERTAMEN LLOBET D’INTERPRETACIÓ

  • El termini màxim d’inscripcions serà el diumenge 15 d’octubre de 2023. Es seleccionarà un màxim de 20 participants

  • La competència la formarà obres del XIX amb Wagner i Viñas, el XX amb Falla, Ponce i Castelnuovo-Tedesco i el XXI amb Pablo Guzmán

Barcelona | 13 de març de 2023 | 22:10h


“Mestratge, Excel·lència i Virtuosisme.” Així va definir el 1995 la Gran Dama de la Guitarra, Maria Luisa Anido, l’últim certamen que va participar com a membre d’honor i que amb una respectable anuència va dedicar l’esdeveniment al seu estimat mestre Miquel Llobet. Des d’aleshores, Barcelona s’ha vestit de Guitarra i ha vist competir el millor talent musical a l’art de la guitarra clàssica les tres últimes dècades.

A l’edició número vint, el Certamen Llobet presenta de nou a concurs excelses obres de la literatura guitarrística que han aportat color sonor, deixant empremta personal com les joies arreglades per a guitarra per Llobet de l’òpera Parsifal de Wagner o el Ballet del Fuego fatuo del Amor Brujo de Falla. Tanca les classificatòries amb el nocturn El lamento del compositor, guitarrista i director d’orquestra català Josep Viñas al bicentenari del seu naixement, juntament amb l’obra guanyadora del Certamen Llobet de Composició 2022, Tres bagatelas del compositor i guitarrista argentí Pablo Guzmán.

A la final del certamen ens trobarem amb dos dels més destacats compositors de la primera meitat del segle XX, l’italià Mario Castelnuovo-Tedesco amb el seu primer moviment del Quintette opus 143 i el mexicà Manuel María Ponce amb la seva darrera obra inconclusa Quatour, però precís final realitzat pel mestre guitarrista Alberto Ubach.

Esperem que els presents gaudeixin en la interpretació d’aquest repertori i motivi propers desafiaments concertístics al noble art de l’execució musical per a guitarra.

Eulogio Dávalos Director Artístic


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *