UN JOVENÍSSIM COMPOSITOR ITALIÀ ES CORONA COM GUANYADOR DE LA QUARTA EDICIÓ DEL CERTAMEN DE COMPOSICION MIQUEL LLOBET

  • 51 obres presentades al certamen denota l’alt interès a la composició per a guitarra al món

  • Guanyadors de tres continents i obres d’estils diferents, confirma la eclèctica salut compositiva

Barcelona, 3 de juliol de 2023 | 12.22h


Amb tot just 23 anys Edoardo Tritto guanya l’edició 2023 del ja prestigiós concurs de composició guitarrística amb seu a Barcelona, bressol i capital indiscutible de la guitarra clàssica.

El llenguatge de l’obra Feuilles Mortes és contemporani, amb un lleuger aire a Takemitsu, i allunyat dels recursos compositius habituals dels guitarristes-compositors de les últimes dècades. D’aquesta manera Edoardo construeix una obra interessant alhora que personal. La grafia, la polida escriptura manuscrita i la impecable llegenda anterior a la música, en la qual l’autor explica cada gest, cada tècnica, deixen patent que, malgrat la seva curta edat, Edoardo és un músic ja format i amb altes competències en el seu camp.

D’entre els 51 participants d’aquesta quarta edició, el jurat format per Rafael Aguirre, Marco Smaili i Miguel Castro-Santafé, va haver de triar als tres guanyadors durant les diverses fases deliberatives, de les quals van sorgir 18 obres semifinalistes, totes elles d’un alt nivell compositiu i artístic.

Finalment, el jurat va decidir atorgar el segon premi a Ramiro de Marino de l’Argentina, per la seva obra Tema con Variaciones y Final, la qual és un homenatge al mestre Manuel María Ponce, obra d’una confecció impecable i posseïdora d’una gran fluïdesa en les seves línies.

La menció d’honor se la va emportar l’obra Kagura-Uta (Cançó i Dansa) del japonès Junpei Ohtsubo. Aquesta obra va ser lloada per l’originalitat i personalitat en el llenguatge, així com per l’idiomàtic d’aquest.

Aquesta quarta edició, amb guanyadors de tres continents i amb obres d’estils tan diferents, no fa sinó, confirmar la bona salut que encara té l’activitat compositiva per a la guitarra.

És el nostre desig i visió, des de la coordinació i la direcció d’aquest certamen contribuir al fet que aquestes obres cobrin vida més enllà dels circuits més pròxims d’aquests autors, promoure l’interès actiu, per part dels nous i dels veterans intèrprets, perquè incorporin de manera natural les noves creacions al seu repertori. Animem en fi al lector d’aquestes línies, a consultar el nostre catàleg de guanyadors, a interessar-se per les seves obres i fins i tot a contactar amb ells. La música està viva, la música és de tots, la música la fem entre tots.


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *