BÒSNIA S’ALÇA AMB EL MÀXIM GUARDÓ AL 20è CERTAMEN LLOBET

  • El guitarrista bosnià Belmin Okanović va ser proclamat guanyador de Llobet 2023. El coreà Jehee Lee i la francesa Émilie Fend van quedar en segon i tercer lloc.

  • El compositor argentí Jorge Cardoso va ser distingit per la comissió organitzadora amb el Premi Honorífic 2023 a Tota una vida per la Guitarra.

Barcelona | 6 de novembre de 2023 | 12.30h
Fotos: Oriol Miralles @oriol_miralles_photo


Barcelona va tornar a vestir-se de Guitarra en una gala plena d’il·lusions i emocions compartides pels quals han seguit i compartit la trajectòria en aquestes vint edicions del Certamen Llobet. Com no podia ser altrament, la festa de la Guitarra a la ciutat comtal es va iniciar el dissabte 14 d’octubre amb el festival Art Llobet i va acabar diumenge a la tarda 5 de novembre amb la solemne cerimònia de lliurament de premis al Conservatori Municipal de Música.

Però abans d’arribar a la final, els 12 participants d’Alemanya, Andorra, Bolívia, Bòsnia, Corea del Sud, Croàcia, França, Mèxic i Espanya van iniciar la seva competència a la primera fase classificatòria on van haver d’interpretar un repertori obligatori seleccionat per la comissió organitzadora compost per un fragment arreglat per Miquel Llobet sobre Parsifal, de Richard Wagner, qui es va inspirar al Monestir de Montserrat per recrear la seva òpera.

També van interpretar El lamento del compositor i guitarrista Josep Viñas a la commemoració del bicentenari del seu naixement. La segona fase semifinal va constar també d’una transcripció que el mateix Llobet va fer de la peça Fuego Fatuo del ballet El Amor Brujo, del seu col·lega musical el compositor gadità Manuel de Falla. I com a segona obra a representar va ser l’obra guanyadora del Certamen Llobet de Composició 2022, Tres bagatelas del compositor i guitarrista argentí Pablo Guzmán.

La Final, com continua sent habitual, es va iniciar sota la conducció i presentació de l’actor Jaume Comas, que després dels agraïments a les institucions i organismes que recolzen anualment aquest esdeveniment, destacant el nostre patrocinador oficial AGBAR i el necessari suport públic de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Es va iniciar la primera part donant pas al Quartet Brossa, quartet de cordes que van acompanyar cada guitarra una de les dues obres a triar. Els tres finalistes a l’uníson es van decidir pel primer moviment del Quintette op. 143 de Mario Castelnuovo-Tedesco. Va quedar sense interpretar l’obra Quatour de Manuel Maria Ponce, una obra inacabada per la mort del compositor, que va ser resolta i revisada pel mestre José Alberto Ubach. La primera intervenció va anar a càrrec de la representant francesa Émilie Fend, seguit del bosnià Belmin Okanović i finalitzant el coreà Jehee Lee.

Quinze minuts de pausa va ser el temps que va invertir el públic assistent per decidir dipositant el vot a les urnes pel …


0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *