EL CERTAMEN LLOBET TORNA A LA PRESENCIALITAT EN TOTES LES ETAPES

  • El Conservatori Municipal de Música de Barcelona tornarà a ser escenari de les millors figures emergents de la guitarra de concert

  • Nou intèrprets de sis nacionalitats competiran per emportar-se el màxim guardó

Barcelona | 1 de novembre de 2022 | 16.00h

Després de dos anys de restriccions sanitàries que van reduir la mobilitat a nivell internacional per la pandèmia de COVID-19, el Certamen Llobet torna a la seva presencialitat habitual, fent de l’acte un esdeveniment on exhibeixen les més altes expressions de la guitarra clàssica, amb una rigorosa selecció d’obres, convidant als participants al preparatori de les actuals exigències artístiques en un panorama musical cada vegada més competitiu.

Enguany s’han presentat nou participants de sis nacionalitats diferents: Christopher Avilez i José Daniel Salceda com a representants de Mèxic, Fábio Fernandes i Filipe Neves de Portugal, Maxime Mazuyat de França, Simon Maisano de l’Argentina, Nicolás Salvador de Xile, i Bruna Escolà i Airam de Vera d’Espanya. Alguns d’ells van resultar guanyadors en passades edicions, com el mexicà Christopher Avilez, segon premi en 2021, o la catalana Bruna Escolà com a premi Llobet en 2018.

Presentem a concurs excelses obres que han deixat empremta personal per a ser executades pels interpretis amb pròpia perspectiva sonora i amb el coneixement dels seus compositors.

En la primera fase de Classificació presentem a Leonesa, una cançó popular que va harmonitzar tan exquisidament l’il·lustre guitarrista Miquel Llobet, i Catalanesca, dansa característica de Catalunya escrita pel violoncel·lista català Gaspar Cassadó, a qui celebrem el 125 Aniversari del seu naixement.

En la segona fase Semifinal, els classificats interpretessin la frescor de la Danza Brasileña del mestre argentí Jorge Morel, al costat de la pictòrica inspiradora Actor’s Mask del compositor rus Konstantin Vassiliev, obra guardonada amb el primer premi del Certamen Llobet de Composició 2021.

L’última i tercera fase Final, els finalistes aguditzessin els seus dots musicals amb una de les dues obres a triar al costat d’un quartet de cordes, entre la suggeridora Fantasia per chitarra e quartetto d’archi del mestre compositor i guitarrista italià Eros Roselli o la hipnòtica Landscape del compositor australià Robert Davidson.

Com cada any repetim, esperem que aquesta cita de superació personal transmeti o impulsi nous reptes artístics.

Pin It on Pinterest